07 листопада 2021 р. 13:58

Україна отримала майже 3 мільйони доз вакцини Moderna

Україна отримала майже 3 мільйони доз вакцини Moderna

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я. 

Україна отримує вакцини безкоштовно у межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 млн 415 тис. 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Поставки від імені ініціативи продовжаться, щоб захистити якомога більше людей в Україні від COVID-19.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID. 

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Раніше стало відомо, що бустерна доза вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 стане доступною для мешканців України після перетину позначки у 50% вакцинованих громадян. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів "Інерфакс-Україна".

Як повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету, у жовтні медзаклади Одеси отримали чергове постачання вакцин для планової імунізації, закуплених Міністерством охорони здоров'я України за кошти державного бюджету. Отримано 9,7 тисяч доз інактивованої вакцини Імовакс Поліо та 1,1 тисяч доз оральної вакцини Поліо Сабін для профілактики поліомієліту. Також до медзакладів надійшли: 7 тис. доз вакцини КПК Пріорікс проти кору, паротиту та краснухи, 3 тис. доз вакцини БЦЖ від туберкульозу, 660 доз вакцини від гемофільної інфекції та 6,8 тис. доз п'ятикомпонентної вакцини проти кашлюку, дифтерії, правця, гепатиту В та гемофільної інфекції.

Міністерство охорони здоров'я України дозволило вакцинувати дітей віком від 12 років без обмежень. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян

Обов’язкова вакцинація як загальнодержавна вимога може стати бар’єром для 41% працюючих українців. Про це свідчить жовтневе опитування на OLX Робота. 

Поділитися