15 вересня 2021 р. 09:49

Міністр охорони здоров'я бачить підстави для переходу країни у "жовту" зону карантину

Міністр охорони здоров'я бачить підстави для переходу країни у "жовту" зону карантину

Кількість нових випадків COVID-19, зареєстрована у вівторок 14 вересня перевищила кількість виявлених у понеділок 13 вересня на 129.

Про таке повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я. 

Якщо у понеділок зареєстрували 232 випадки, то у вівторок вже 361, тобто добове зростання сягнуло 55,6%.     

Через таку кількість випадків за добу Одещина опинилася в п'ятірці лідерів - за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (441), Одеській (361), Харківській (343), Львівській (294) та Дніпропетровській (273) областях.  

4 тисячі 640 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 15 вересня 2021 року. Зокрема, захворіли 531 дитина та 95 медпрацівників.

Зазначимо, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що 20-21 вересня Національна комісія ТЕБ НС може розглянути питання запровадження по всій території України "жовтого" рівня епіднебезпеки – для цього є всі підстави. 

Про таке він повідомив в ефірі каналу 1+1. 

"Жовтий рівень епідемічної небезпеки може оголосити Національна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації (ТЕБ НС) в цілому для України", - сказав Ляшко. 

Міністр додав, що після запровадження "жовтої" зони і надалі будуть відслідковувати індикатори захворюваності на коронавірус в регіонах. Тоді комісія національного рівня буде рекомендувати відносити окремі регіони до того чи іншого рівня.

Нагадаємо, СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися