18 квітня 2021 р. 20:25

У Дунайській лікарні Ізмаїла встановили кисневу станцію

У Дунайській лікарні Ізмаїла встановили кисневу станцію

В Ізмаїлі запрацювала нова киснева станція. Про це 17 квітня повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook міський голова Андрій Абрамченко

Станція встановлена на території Дунайської обласної лікарні. Це дозволить підключити 95 ліжко-місць для тяжкохворих пацієнтів до потокового кисню високої якості. Крім того, нове устаткування забезпечить під'єднання апаратів штучної вентиляції легенів до 12 ліжок у реанімації. Мер повідомив, що тільки напередодні у лікарні від ускладнень, пов’язаних з коронавірусом, померли 4 особи молодше 60 років. 

Також Андрій Абрамченко поскаржився на те, що деякі пацієнти лінуються перемикати режими в кисневих апаратах, коли не користуються ними, і дорогоцінний газ витрачається дарма. Тому прийняте рішення про виділення медичних працівників для контролю за зазначеним процесом. 

Загалом, за словами Ізмаїльського міського голови, Дунайська лікарня готова прийняти 140 хворих на COVID-19, найближчим часом з’являться ще 40 ліжок. Крім того, відкриють друге реанімаційне відділення з апаратами ШВЛ.

Нагадаємо, Одещина перебуває у п'ятірці лідерів за добовою кількістю випадків COVID-19.

Кількість нових випадків за добу 15 квітня на Одещині знов підскочила та перевищила тисячу.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 881 випадок захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 14 квітня, а також 34 летальних випадків.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 906 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 13 квітня, а також 42 летальні випадки.

 

Поділитися