21 червня 2021 р. 09:49

У 18 регіонах України за добу не зафіксовано жодного летального випадку COVID-19

У 18 регіонах України за добу не зафіксовано жодного летального випадку COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 12 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 20 червня. 

З початку пандемії в регіоні нараховується 140 тис. 357 осіб, що захворіли. Загалом одужали 135 тисяч 429 пацієнтів, за добу 20 червня - 71. Летальних випадків виявлено 2 тис. 961, за останню добу летальних випадків не зафіксовано.

Найбільше нових випадків в країні виявлено у м. Києві - 95, Миколаївській - 26, у Львівській області - 23, у Дніпропетровській та Запорізькій областях по 22 випадки та у Чернівецькій області, де зафіксовано 15 нових хворих осіб. 

А щодо летальності, то найбільша кількість випадків виявлена у Харківській області - 6, водночас у 18 регіонах летальних випадків не виявлено зовсім.

Найвищий показник захворюваності в Одеській області був 12 червня - 50 випадків, а найнижчий - сьогодні, 21 червня.

За даними Центру громадського здоров’я за добу 20 червня в Україні зафіксовано 323 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 15, медпрацівників – 0).

Від початку кампанії вакцинації проведено усього 2 млн 86 тис. 492 щеплення.

Нагадаємо, на Одещині 19 червня захворіло 19 осіб, зафіксований 1 летальний випадок (проти двох 18 червня).

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 16 червня подовжив дію адаптивного карантину на території країни до кінця літа, тобто до 31 серпня.

«Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але в той же час ми послабимо певні заходи. Зокрема, поки у нас «зелений» рівень, то контроль самоізоляції фактично не проводитиметься», - заявив голова уряду.  

Державна прикордонна служба України зазначає, що за останні дні в Україну намагаються в’їхати іноземці з документами про імунізацію вакциною «Спутник V», та наголошує: такий документ не дає права на в’їзд в Україну, оскільки дана вакцина не включена до переліку ВООЗ.

Майже кожен другий українець сказав, що протягом останнього року його ставлення до вакцинації від різних хвороб, окрім COVID-19, покращилось, та майже така ж кількість громадян України підтримує ідею запровадження так званих «паспортів вакцинації».        

Зазначимо, що робоча група з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні прогнозує ймовірність поширення в країні коронавірусу типу «Дельта» вперше знайденого в Індії.    

Поділитися