26 листопада 2021 р. 12:36

Стафілокок з початку року знайшли в 180 працівників сфери освіти

Стафілокок з початку року знайшли в 180 працівників сфери освіти

Фахівці державної установи "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України" обстежили на носійство патогенного стафілококу працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дитячих будинків-інтернатів у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації. 

Про це повідомили у пресслужбі центру.

За даними центру, станом на 22 листопада 2021 року в області обстежили 1 тисячу 994 працівників у 717 закладах. Зокрема, 678 працівників у 185 закладах Одеси. 

У 76 працівників закладів дошкільної освіти та 104 працівників загальної середньої освіти було виділено патогенний золотистий стафілокок (це складає відповідно 7,9 та 10,8% від кількості обстежених в цих закладах).

Виділення золотистого стафілококу зареєстровано практично в усіх районах області:

  • в Білгород-Дністровському районі – у 20,5% обстежених працівників,
  • в Ізмаїльському – у 15,4%,
  • в Подільському – у 11,6%,
  • в Роздільнянському – у 7,6%,
  • в Болградському-у 5%,
  • в Березівському – у 4,5%,
  • в Одеському - у 4,9%.

Про випадки бактеріоносійства у працівників було проінформовано керівників закладів, відповідні структурні підрозділи з питань освіти, охорони здоров’я, Головне та територіальні управління Держпродспоживслужби в Одеській області для вжиття відповідних заходів реагування. 

Працівники були відсторонені від роботи та направлені для консультації та лікування в територіальні лікувально-профілактичні заклади. 

Нагадаємо, раніше Державне підприємство "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб" на засіданні комісії з контролю за організацією харчування в Одесі представило результати перевірок закладів та установ, підпорядкованих департаментам освіти та науки, охорони здоров’я, праці та соціальної політики, Служби у справах дітей Одеської міськради. 

А у жовтні спеціалісти Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України раптово обстежили працівників харчоблоків дитячих закладів на наявність носійства патогенного стафілококу та виявили його в 36 працівників.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань.

Поділитися