30 вересня 2021 р. 22:01

Справу про отруєння дітей в одеській лікарні скерували в суд

Справу про отруєння дітей в одеській лікарні скерували в суд

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

З’ясовано, що підприємець, під час виконання умов договору на організацію лікувального харчування хворих Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, порушив санітарні норми та правила, а саме,  не забезпечив належні умови зберігання харчової продукції при її транспортуванні, що призвело до псування готової харчової продукції.

Внаслідок вживання недоброякісних харчових продуктів у липні цього року в лікарні отруїлося 5 дітей віком від 3 до 15 років.

Нагадаємо, напочатку вересня до лікарні в Чорноморську звернулися батьки дітей, які є вихованцями одного дитячого садочка.

До того поліцейські почали розслідування щодо захворювання на COVID-19 дітей у "Молодій гвардії".

У липні Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомило про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали у готелі «BUGAS SEA VIEW» в Одеській області.

П'ятеро пацієнтів Одеської обласної дитячої лікарні, що на вулиці Воробйова, 3, отруїлися супом з їдальні закладу.

У Чорноморську трьох вихованців дитячого садка шпиталізували через отруєння.

Також Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка». Діагноз - гострий гастроентероколіт.

Білгород-Дністровські поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом отруєння дітей в дитячому таборі.

Поділитися