08 листопада 2021 р. 12:05

Ситуація із постачанням кисню в Одесі не поліпшується

Ситуація із постачанням кисню в Одесі не поліпшується

Ситуація із постачанням медичного кисню в Одесі не поліпшується та залишається складною, тож місту конче потрібен завод із його виробництва.

Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради 8 листопада. 

За його словами, наразі готується нарада із представниками Одеського припортового заводу, "Краяну" та іншими постачальниками кисню, щоб обговорити будівництво в Одесі кисневого заводу.

"Грошей в бюджеті, звичайно, немає тож  будемо шукати. Чи то буде приватно-муніципальне партнерство, чи то інвестиція... Треба буде вислухати параметри від спеціалістів", - зазначив мер. 

Також Труханов наголосив, що наразі ситуація показує значну необхідність у власному виробництві кисню, бо постачання з інших джерел займає забагато часу. 

Нагадаємо, під чес сесії 3 листопада Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився закупити пересувні ємкості для рідкого медичного кисню не менше ніж 35 тонн та розглянути можливість будівництва в місті мінізаводу для виробництва власного.   

26 жовтня пацієнтів Центру соціально-значущих хвороб змушені були евакуювати в інше відділення центру на вулиці Ядова через нестачу медичного кисню. Владі довелося вирішувати питання транспортування до Одеси цистерн з медичним киснем з Дніпра. Раніше медичний кисень привезли в Одесу з Миколаєва. 

Нову кисневу станцію запустили в Одеській міській клінічній лікарні №10 вчора, 1 листопада, що дозволить закладу забезпечити усіх пацієнтів киснем.

Поділитися