18 листопада 2021 р. 14:20

Рада ухвалила за основу закон про "вакцинальну тисячу" в першому читанні

Рада ухвалила за основу закон про "вакцинальну тисячу" в першому читанні

Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт, що передбачає виділення 1 тисячі гривень всім вакцинованим громадянам.

Законопроєкт про внесення змін до додатків №1 та №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) у першому читанні підтримали 285 нардепів.

У пояснювальній записці йдеться, що 3 млрд гривень будуть спрямовані на соціальну підтримку застрахованих осіб, які постраждали від обмежувальних карантинних заходів, що призвели до тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання. Передбачається, що дане рішення стимулюватиме бізнес і найманих працівників до вакцинації від COVID-19.

Щодо народних депутатів, яких обрали відстоювати інтереси виборців Одеської області, за документ проголосували Олександр Горенюк, Степан Чернявський, Олексій Леонов, Олег Колєв, Сергій Колебошин, Андрій Костін, Іван Шинкаренко, Юлія Діденко ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"), Артем Дмитрук (позафракційний), Антон Кіссе, Анатолій Урбанський ("За майбутнє").

Микола Скорик ("Опозиційна платформа-За життя") утримався.

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв 1 тисячу гривень за щеплення двома дозами вакцини.

Громадяни, які отримали дві дози вакцини від COVID-19, зможуть отримати гроші на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.

Нагадаємо, ліжка в ковідних відділеннях лікарень Одеської області були заповнені на 61% станом на 17 листопада, тож регіон посідав сьоме місце в Україні.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 54 летальні випадки, зафіксовані в Одеській області за добу 17 листопада. 

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 59 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 16 листопада, тобто за цим показником регіон на четвертому місці в країні.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 46 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 15 листопада.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 76 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 14 листопада, та 901 новий випадок інфікування.

За добу 13 листопада 2021 року в Україні зафіксовано 14 тисяч 490 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

На Одещині кількість нових хворих за добу суттєво знизилась. Згідно з даними РНБО, це найменше за останні 10 діб.

Зазначимо, що голова МОЗ розповів, коли українцям стане доступна бустерна вакцинація.

Нагадаємо, що доступ в будівлі одеського муніципалітету на Думській площі та Косовській обмежили через COVID-19.

Депутатів Одеської міської ради пускали на сесію 3 листопада лише за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного тесту полімеразної ланцюгової реакції, зробленого не пізніше ніж за 72 години до дня засідання.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися