25 жовтня 2021 р. 16:57

Рада нацбезпеки поставила Одещину на третє місце за наповненістю "ковідних" ліжко-місць

Рада нацбезпеки поставила Одещину на третє місце за наповненістю "ковідних" ліжко-місць

Наявні ліжка для інфікованих коронавірусом в Одеській області зайняті на 76%, тож вищий показник лише в Донецькій та Запорізькій областях, де "ковідні" ліжка зайняті на 89% та 83% відповідно.

Про це повідомили у Раді національної безпеки та оборони України. 

Втім, Одещина поділяє третю в країні позицію із Харківщиною. Наразі в Донецькій області 88,3% пацієнтів серед госпіталізованих із COVID-19 знаходяться на кисневій підтримці. Також до першої трійки цього антирейтингу увійшли Запорізька область, де 83,3% хворих потребують кисневої підтримки, та Сумська (80,1%). 

Нагадаємо, Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради запустив мобільний пункт вакцинації, в якому зможуть щепитися усі бажаючі. 

Медики Одеси впродовж тижня зробили 66 тисяч щеплень від COVID-19, що є рекордною для міста кількістю, а також виводить місто в лідери з кількості вакцинованих.  

Медики нарахували в Одеській області 37 нових летальних випадків COVID-19 за добу 24 жовтня, та 1 тисячу 262 нових випадки інфікування взагалі.

18 жовтня в регіоні було зареєстровано 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19, тієї ж доби від хвороби померли 24 особи.

Статистичні підрахунки медиків та спеціалістів департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради вказують на те, що зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а от інші нехтували щепленням.

Нагадаємо, 17 жовтня в регіоні зареєстрували 1 тисячу 367 нових випадків COVID-19. 

Зазначимо, що Одещина посідала перше місце за кількістю випадків коронавірусної хвороби 16 жовтня, а також 15 жовтня.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися