20 липня 2021 р. 14:39

Показник госпіталізації на Одещині не відповідає "зеленому" рівню зонування

Показник госпіталізації на Одещині не відповідає "зеленому" рівню зонування

Станом на 20 липня динаміка рівня госпіталізації з підтвердженими випадками або підозрою на COVID-19 в Одеській області досягла 50,3%.

Відповідні дані опубліковані Міністерством охорони здоровья.

Для зручного перегляду відкрийте зображення в новому вікні

Ще 17 липня показник госпіталізацій складав 36,9%, 18 липня виріс до 48%, а наступного дня перевищив допустимі 50%. Однак всі інші показники відповідають "зеленому" рівню епідемічної небезпеки на території регіону.

Зазначимо, що уся територія країни одночасно повернеться до "жовтої" зони, у разі наявності протягом трьох днів підряд однієї з таких ознак на всій території України:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — більше ніж 75; 
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — більше як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300;
  • наявності підстав для встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території принаймні одного регіону.

Голова МОЗ повідомив про п'ятий етап щеплення від коронавірусу. Усі бажаючі, старші 18 років, можуть отримати щеплення проти COVID-19.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 35 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 19 липня

У центрах з масової вакцинації населення щеплення від коронавірусної хвороби отримали 6 тисяч 792 мешканці Одеси. Таку інформацію у Facebook оприлюднив в. о. начальника міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян. 

Раніше в Одесі відкрили онлайн-запис на щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer. Для одеситів відкрили можливість зробити щеплення американо-німецькою вакциною Comunarity від Pfizer-BioNTech.

В липні Україна очікує отримання 7 мільйонів доз вакцин. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Понад мільйон українців пройшли щеплення проти COVID-19 двома дозами вакцини, а темпи вакцинації прискорилися до позначки понад 100 тисяч щеплень щодобово. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися