31 серпня 2021 р. 20:14

Одеським школам 1 вересня рекомендовано відмовитися від лінійок

Одеським школам 1 вересня рекомендовано відмовитися від лінійок

Святкові лінійки, присвячені Дню знань, 1-го вересня в одеських школах проводитися не будуть.

Про це на брифінгу повідомила керівник міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич.

Причина скасування лінійок — пандемія. За даними департаменту, 1-го вересня за парти одеських шкіл сядуть не менше 110 тисяч школярів, що на 3 тисячі 100 більше, ніж у вересні 2020 року. В 1-і класи підуть 11 тисяч дітей.

При цьому Олена Буйневич зазначила, що вона взагалі проти проведення лінійок в їх звичному форматі. 

"Через спеку на таких заходах все частіше трапляються ситуації, коли дітям стає зле. Я за те, щоб замінити багатогодинне стояння під сонцем інтерактивними заходами", - зазначила вона.

Дистанційне навчання у 2021-2022 навчальному році наразі можливо у семи школах Одеси. Наразі онлайн-навчання здебільшого обирають батьки учнів, які за станом здоров’я мали бути максимально убезпечені від вірусу.

Субвенцію на придбання меблів для устаткування шкільних класів за програмою "Нова українська школа" в Одесі цього року отримали лише в липні, тож не встигли провести всі необхідні процедури, щоб встановити парти в класах до 1 вересня.  

Раніше повідомлялося, що Департамент освіти та науки Одеської міської ради планує забезпечити можливість дистанційного навчання для учнів шкіл міста і в новому 2021-2022 році. 

Поділитися