12 квітня 2021 р. 10:40

Одеса проситиме транспорт для перевезення кисню в сусідніх держав

Одеса проситиме транспорт для перевезення кисню в сусідніх держав

Одеський муніципалітет має придбати транспорт для перевезення медичного кисню в лікарні, а також кисневі станції задля повного забезпечення потреб міста. 

Про це під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації повідомив Одеський міський голова Геннадій Труханов

Він доручив звернутись до міст побратимів у Туреччині, Румунії, Молдові та інших країнах. 

"Наразі в Україні відзначається дефіцит автівок для перевезення кисню. Я прошу зателефонувати в Молдову, Туреччину, Румунії. Вірменія наразі в зеленій зоні, тож може в них є така можливість. Я не знаю, скільки діставатися звідти, проте, якщо є можливість то, або в оренду, або в тимчасове користування, але треба просити такі автівки. Ніхто не знав, що наразі такі автівки стануть на потребі, а ті потужності, які працювали за радянських часів вже збанкрутували", - зазначив міський голова.   

Також міський голова розпорядився підрахувати кількість станцій, що виготовляють кисень та визначити об'єми кисню, які ці станції виготовляють на добу. 

Після того як місто визначиться, мерія звертатиметься до народних депутатів. На всі підрахунки мер дав підлеглим добу. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 443 випадки захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 11 квітня, а також шість летальних випадків.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 623 випадки захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 10 квітня, а також відсутність летальних випадків.

Також Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 1 тис. 58 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 9 квітня.

Кількість померлих від COVID-19 в Одеській області з початку пандемії, зареєстрована Міністерством охорони здоров'я, склала за добу 8 квітня 1 тисячу 194 особи.  

Кількість нових випадків COVID-19, зафіксованих у неділю, 4 квітня, Міністерством охорони здоров'я, склала 660, а летальних випадків - 18.

Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради під час засідання 1 квітня підтримала направлення 15 мільйонів гривень на закупівлю кисневих концентраторів.

Також нагадамо, що вихованці та персонал одеського дитячого будинку «Перлинка», де в березні захворіли 15 осіб, дев'ять з яких - діти, одужали від COVID-19.

Зазначимо, Комісія з питань охорони здоров'я дійшла висновку про необхідність запровадження в Одеській області жорсткіших карантинних обмежень, ніж ті, що передбачені "червоною" зоною, за прикладом Києва.

Одеська область посіла друге місце в країні як за кількістю нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 1 квітня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися