19 квітня 2021 р. 16:26

Одеські санаторії прийматимуть хворих з постковідним синдромом

Одеські санаторії прийматимуть хворих з постковідним синдромом

Фахівці відзначають, що надання медичної допомоги пацієнтам, які перенесли гостру респіраторну хворобу COVID-19, є не менш важливим питанням, ніж лікування самої коронавірусної інфекції.

Як зазначили в пресслужбі Одеської мерії, клінічними протоколами лікування хвороби визначено так званий постковідний синдром, який розвивається практично у всіх пацієнтів, які перенесли COVID-19, і проявляється дуже різноманітною симптоматикою.

У зв'язку з вкрай варіабельною симптоматикою перебігу хвороби, післястаціонарне лікування вимагає комплексного підходу, який включає в себе медикаментозну, медико-психологічну допомогу та реабілітаційну службу.

19 квітня 2021 року, Одеський міський голова Геннадій Труханов спільно з головою ОДА Сергієм Гриневецьким відвідав Клінічний санаторій ім. Горького, де виділено 150 ліжок для реабілітації пацієнтів з наслідками коронавірусної інфекції.

Як зазначив Геннадій Труханов, одеські санаторії вже готові підключитися до реабілітації одеситів. Це оптимальне рішення для надання допомоги хворим COVID-19 після виходу зі стаціонару, тому необхідно в найкоротші терміни вирішити питання фінансування цих установ Національною службою здоров'я України.

«Наразі гостро стоїть питання про фінансування реабілітаційних заходів за рахунок Державної програми медичних гарантій у рамках укладення договорів санаторно-курортних закладів з Національною службою здоров'я України. Вже найближчим часом ми звернемося до Міністерства охорони здоров'я України з проханням прискорити цей процес», - сказав мер Одеси.

Крім санаторію Горького, хворих з постковідним синдромом може прийняти і лікувально-оздоровчий комплекс профспілки залізничників «Біла Акація». Там можна розгорнути з урахуванням усіх вимог 180 місць.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що за добу 18 квітня в Одеській області не зареєстровано жодного летального випадку COVID-19, до того ж регіон не потрапив до п'ятірки лідерів за кількістю випадків інфікування за добу взагалі.

Раніше Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я оприлюднив нову карту епідеміологічної небезпеки в Україні, згідно якій Одеська область залишається в "червоній" зоні карантину разом з ще 12 регіонами. 

За суботу 17 квітня зареєстровано майже вдвічі менше випадків ніж за п'ятницю 16-го. Тобто 595 проти 1 тисячі 97 випадків. 

Кількість нових випадків за добу 15 квітня на Одещині знов підскочила та перевищила тисячу.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 881 випадок захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 14 квітня, а також 34 летальних випадків.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 906 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 13 квітня, а також 42 летальні випадки.

Поділитися