04 січня 2021 р. 15:40

Одеська залізнична лікарня просить у міської влади грошей на лікування хворих на коронавірусну інфекцію

Одеська залізнична лікарня просить у міської влади грошей на лікування хворих на коронавірусну інфекцію

Одеський обласний клінічний медичний центр (або лікарня водників) і залізнична лікарня мають серйозні проблеми з кадрами та обладнанням. Про це на апаратній нараді в мерії 4 січня повідомила директорка міського департаменту охорони здоров'я Олена Якименко.

Обидві опорні лікарні відносяться до обласного управління охорони здоров'я, а тому не фінансуються з міського бюджету. Втім, про проблеми у них стало відомо зокрема й зі звернення лікарів до міської влади.

За словами Олени Якименко, в лікарні водників раніше було розгорнуто додатково 60 лікарняних ліжок, однак вони досі не приймають пацієнтів:

«Вони не можуть сформувати бригади, немає співробітників. Шукають всюди, де тільки можна, навіть на ярмарках вакансій, але поки результату немає», - повідомила вона.

Про ситуацію в залізничній лікарні на підставі звернення медиків розповів міський голова Геннадій Труханов:

«Кажуть, що все добре, нічого не бракує. Однак головлікар просить нас організувати харчування, забезпечити вивіз сміття, а потім надсилає лист з проханням закупити обладнання, препарати і багато іншого на суму 10,9 млн грн. У мене тоді запитання: що вони відкрили і як лікують пацієнтів?» - здивувався він.

Нагадаємо, що за добу 3 січня коронавірусну хворобу виявили у 285 пацієнтів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні читайте  у нашій стрічці новин.

Поділитися