10 жовтня 2021 р. 18:12

Одеська область перебуває у "помаранчевій" зоні за рівнем госпіталізацій

Одеська область перебуває у "помаранчевій" зоні за рівнем госпіталізацій

Одеська область перебуває в "помаранчевій" зоні, причому порівняно з попередніми днями ситуація змінилася. Такі висновки можна зробити з інформації, розміщеній на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Як зазначає МОН, "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки  визначається сигнальним про наближення регіону до "червоної" зони. Такий рівень встановлюється для регіону автоматично, якщо спостерігається перевищення хоча б одного з таких показників: 

  • завантаженість в регіоні (області) ліжок з киснем більше ніж на 65%;
  • кількість тестувань ПЛР та на антиген протягом 7 днів на 100 тис. населення менше ніж 300;
  • кількість госпіталізацій з коронавірусом чи підозрою за 7 днів на 100 тис. населення понад 60;
  • коефіцієнт виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген понад 20%;
  • зростання кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом більш ніж на 50%.

Як можна бачити на представленій медиками таблиці, станом на 10 жовтня Одеська область потрапила у "помаранчеву" зону за рівнем госпіталізацій. Цей показник для регіону сягнув 60,9 осіб на 100 тисяч населення (при нормі не більше 60). А 7 жовтня "помаранчевому" рівню відповідав інший - завантаження ліжок з киснем: 67,1% (при нормі не більше 65).

Як повідомила пресслужба Одеської міської ради, на 9 жовтня в трьох опорних лікарнях Одеси були вільні 115 ліжок для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України 9 жовтня нарахувало 11 тисяч 344 нових хворих на COVID-19. Така інформація опублікована на сайті МОЗ.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися