08 жовтня 2021 р. 14:03

Одеська область сягнула показників "помаранчевої" зони карантину

Одеська область сягнула показників "помаранчевої" зони карантину

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило дані щодо рівня епідеміологічної безпеки в Україні станом на 7 жовтня 2021 року, згідно з  якими Одеська область та ще 12 регіонів сягнули показників "помаранчевої" зони карантинних обмежень.

Згідно з даними МОЗ, на 7 жовтня в регіоні завантаженість ліжок з киснем сягнула 67,1%. 

За даними одеського муніципалітету, у зв'язку зі зростанням захворюваності COVID-19 додатково розгорнуто відділення на 90 ліжок у міській лікарні №5 на Лідерсівському бульварі.

Також до списку опорних стаціонарів по COVID-19 включена міська клінічна лікарня №1, де розгорнуті 80 ліжок. 

На ранок 8 жовтня в трьох опорних лікарнях Одеси вільні 184 ліжка для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Зазначимо, що медики нарахували у середу, 6 жовтня, 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19 в Одеській області, шість з яких - летальні. 

Медики нарахували у середу, 6 жовтня, 1 тисячу 59 нових випадків COVID-19 в Одеській області. Від коронавірусної хвороби померли 43 особи.

Медики нарахували у вівторок, 5 жовтня, 1 тисячу 76 нових випадків COVID-19 в Одеській області та 38 нових летальних випадків.

У понеділок, 4 жовтня, зафіксовано 809 нових випадків COVID-19 в Одеській області та один летальний випадок.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися