05 серпня 2021 р. 19:30

Одеська область перебуває зоні ризику нового спалаху COVID-19

Одеська область перебуває зоні ризику нового спалаху COVID-19

Наразі у 20 областях країни спостерігається зростання рівня госпіталізації. Впродовж найближчого тижня очікується перевищення рівня госпіталізацій над виписками. 

Про це повідомили у Центрі економіки охорони здоров’я KSE.

«У зоні ризику перебувають Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. У цих регіонах існує найбільший ризик спалаху», —  прогнозують медики.

Зараз нові епіцентри спалаху у світі — Північна Америка та Азія, де минулого тижня ситуація суттєво погіршилася. Найактивніше спалах розвивається в Ірані, Туреччині та Таїланді.

Нагадаємо, Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 3 серпня в Одеській області 46 нових випадків COVID-19, три з яких летальні. 

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало в Одеській області 62 нових випадки COVID-19, два з яких летальні, за добу 2 серпня.

За добу 31 липня в Україні зафіксовано 484 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Таку інформацію оприлюднено на вебпорталі Міністерства охорони здоров'я. 

На Одещині відзначено суттєве зниження порівняно з  добою 30 липня - тоді в регіоні зафіксували 85 нових випадків COVID-19. 

До 31 липня протягом декількох діб, починаючи з 28 липня, коли нових пацієнтів було 47, щодня кількість хворих збільшувалась: 29 липня - 56, 30 липня - 83.

30 липня в Україні зафіксовано Україні зафіксовано 916 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 61, медпрацівників – 43).

Минулого тижня в Україну завезли 52 тис. 800 доз вакцини AstraZeneca, 430 тис. 560 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech, 764 тис. 440 доз CoronaVac від Sinovac Biotech і 31 липня, розвантажили ще один чартер із 1,5 млн доз цієї вакцини.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Одещина друга за кількістю виділених коштів на боротьбу з COVID-19 на душу населення.

Академія наук зафіксувала різке зростання захворюваності COVID-19 у південних регіонах.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися