27 жовтня 2021 р. 15:19

Одеська область отримає 279 флаконів «Біовену»

Одеська область отримає 279 флаконів «Біовену»

Міністерство охорони здоров’я розподілило в регіони лікарський засіб «Біовен (Імуноглобулін людини нормальний для внутрішньовенного введення 10 г (10 %) по 100 мл)», який використовується під час лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я. 

Препарат буде застосовуватись для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я.

Загалом планується розвезти 7 тисяч 557 флаконів, що має покрити 100% потреб. Зокрема для Одеської області виділили 279 флаконів. 

Лікарський засіб було закуплено за кошти Державного бюджету України на 2021 рік за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру». Загалом на закупівлю витратять 81 мільйон 615,6 тисячі гривень, а 279 "одеських" флаконів коштуватимуть 3 мільйони 13,2 тисячі гривень. 

У 2020 році президент фармацевтичної компанії «Біофарма» Костянтин Єфименко стверджував, що «Біовен» вчетверо зменшує кількість смертей при важкому перебігу захворюваності, а також скорочує час перебування пацієнта в стаціонарі.

Також у 2020 році тодішній міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ "Про проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Препарат вже використовувався для лікування в одеській інфекційномій лікарні. Пацієнт Шахін Асадов тоді розповів на своїй сторінці у Facebook, що йому призначили цей препарат і "Біовен" довелося купувати за власні гроші. За кожен флакон об'ємом 50 мл він заплатив понад 8 тисяч гривень, а загалом йому довелося купити три флакони. 

Поділитися