07 червня 2021 р. 22:00

Одеська область отримала понад 30 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Одеська область отримала понад 30 тисяч доз вакцини AstraZeneca

На Одеський регіональний склад вакцин прибула партія AstraZeneca в розмірі 31,7 тисячі доз. Днями центри первинної медико-санітарної допомоги та мобільні бригади Одещини отримають цю вакцину та почнуть використовувати її для щеплення другою дозою тих, хто отримав першу дозу CoviShield/AstraZeneca та AstraZeneca-SKBio.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я.

Щепити планують:

  • медиків та інших працівників закладів охорони здоров’я;
  • учасників Операції об'єднаних сил;
  • соціальних працівників;
  • священнослужителів;
  • співробітників МВС та СБУ;
  • людей віком 65+;
  • людей, які вакцинувались залишковими дозами.

Ця вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca. Вона схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада. 

Нагадаємо, Одеська область потроху виходить на рівень початку пандемії за кількістю випадків COVID-19, що фіксуються за добу. 

Станом на 6 червня на Одещині зафіксовано 21 новий випадок коронавірусної хвороби, повідомляє сайт МОЗ України. Це найменший показник у першому місяці літа.

За добу 3 червня на Одещині зафіксовано майже 80 випадків COVID-19, проте жодного летального.

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 50 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 2 червня. 

Кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у понеділок, 1 червня, сягнула 54, а летальних випадків - вісім. 

Між тим, станом на 29 травня, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) в Одеській області був менше 5%, що відповідає "зеленому" рівню епідемічної небезпеки на території регіону.

Поділитися