22 червня 2021 р. 20:17

Одеська область на одному з останніх місць за кількістю пунктів щеплення від COVID-19

Одеська область на одному з останніх місць за кількістю пунктів щеплення від COVID-19

Загалом в Україні працює 2 тисячі 120 пунктів вакцинації, найбільше їх у Дніпропетровській, Вінницькій та Харківській областях – 204, 139 і 125 пунктів відповідно.

Понад 100 пунктів відкрили також у Кіровоградській, Сумській та Рівненській областях, повідомляє "Слово і діло".

А от в Одеській області відкрито лише 46 пунктів. Менше лише в Луганській області - 16 та в Чернівецькій - 36. Окрім того, Одеська область розділяє останнє місце за кількістю складі для вакцин - по 48. 

Нагадаємо, минулої доби, 21 червня, в Одеській області зареєстрували 17 нових випадків COVID-19 та два летальних. 

Вакцинували минулої доби 2 тисячі 401 одесита. Для порівняння, минулого тижня щеплення від COVID-19 отримали 1 тисяча 682 особи. 

Пункти вакцинації працювали в різних районах міста: у Приморському районі - в ТЦ Fontan Sky, в Суворовському районі - в ТРЦ «Сім'я», на Молдаванці - в середній школі №1, жителі Київського та Малиновського районів отримали щеплення в ТЦ «Мегадом» на Толбухіна.

Для щеплень використовується вакцина CoronaVac (Sinovac, Китай).

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 12 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 20 червня. 

На Одещині 19 червня захворіло 19 осіб, зафіксований 1 летальний випадок (проти двох 18 червня).

Кабінет Міністрів України 16 червня подовжив дію адаптивного карантину на території країни до кінця літа, тобто до 31 серпня.

«Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але в той же час ми послабимо певні заходи. Зокрема, поки у нас «зелений» рівень, то контроль самоізоляції фактично не проводитиметься», - заявив голова уряду.  

Державна прикордонна служба України зазначає, що за останні дні в Україну намагаються в’їхати іноземці з документами про імунізацію вакциною «Спутник V», та наголошує: такий документ не дає права на в’їзд в Україну, оскільки дана вакцина не включена до переліку ВООЗ.

Майже кожен другий українець сказав, що протягом останнього року його ставлення до вакцинації від різних хвороб, окрім COVID-19, покращилось, та майже така ж кількість громадян України підтримує ідею запровадження так званих «паспортів вакцинації».        

Зазначимо, що робоча група з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні прогнозує ймовірність поширення в країні коронавірусу типу «Дельта» вперше знайденого в Індії.    

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися