18 листопада 2021 р. 15:44

Одеська область може вийти з "червоної зони" наступного тижня

Одеська область може вийти з "червоної зони" наступного тижня

Одеська область може перейти в до карантинних обмежень встановлених для "жовтої зони" вже наступного тижня за умови збереження чинних темпів розповсюдження хвороби та рівня госпіталізації інфікованих коронавірусом.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Одеської обласної адміністрації Борис Волошенков

Посадовець зазначив, що наразі заповненість "ковідних" ліжок сягає 59%. Для порівняння, 4 листопада у ковидних медустановах було зайнято 77% ліжок, а станом на вчора, 17 листопада - 61%. Зараз вільні, за словами Бориса Волошенкова,  1тисяча 649 ліжок.

Втім слід зазначити, що для переведення регіону в зону менш жорстких обмежень потрібно рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 54 летальні випадки, зафіксовані в Одеській області за добу 17 листопада. 

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 59 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 16 листопада, тобто за цим показником регіон на четвертому місці в країні.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 46 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 15 листопада.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 76 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 14 листопада, та 901 новий випадок інфікування.

За добу 13 листопада 2021 року в Україні зафіксовано 14 тисяч 490 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

На Одещині кількість нових хворих за добу суттєво знизилась. Згідно з даними РНБО, це найменше за останні 10 діб.

Зазначимо, що голова МОЗ розповів, коли українцям стане доступна бустерна вакцинація.

Нагадаємо, що доступ в будівлі одеського муніципалітету на Думській площі та Косовській обмежили через COVID-19.

Депутатів Одеської міської ради пускали на сесію 3 листопада лише за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного тесту полімеразної ланцюгової реакції, зробленого не пізніше ніж за 72 години до дня засідання.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися