30 квітня 2021 р. 19:20

Одещина друга в Україні за кількістю днів у «жовтій» зоні за два періоди адаптивного карантину

Одещина друга в Україні за кількістю днів у «жовтій» зоні за два періоди адаптивного карантину

Після виходу із загальнонаціонального локдауну від 24 лютого в Україні знову діє адаптивний карантин, тож регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідеміологічної ситуації.

Одеська область від моменту запровадження адаптивного карантину найдовше перебувала у «жовтій» зоні - 86 днів, у «помаранчевій» - 32 дні, а у «червоній» - 33 дні. Ще 13 днів регіон був «зеленим». 

Таким чином, Одещина на другому місці в Україні за кількістю днів проведених в «жовтій» зоні, та на десятому місці за строком перебування у «червоній». 

Від моменту запровадження адаптивного карантину Чернівці перебували у «червоній» зоні найбільше днів ‒ 107. На другому місці ‒ Івано-Франківськ ‒ 96, а на третьому ‒ Житомир з 70-денним перебуванням у «червоній» зоні.

Жодного дня у «червоній» зоні не перебували Вінниця, Дніпро, Кропивницький та Херсон.

Вперше адаптивний карантин тривав з 1 серпня до 14 листопада 2020 року, потім обмеження відновили у цьому році 24 лютого.

У «червоній» зоні діють жорсткі обмеження: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Є міста, які змогли найдовше протриматись у «зеленій» зоні. Це Кропивницький (82 дні) та Херсон (62 дні), також по 54 дні «без обмежень» жили Дніпро та Краматорськ.

Нагадаємо, п'яте місце в країні посіла Одеська область за кількістю померлих пацієнтів в лікарнях, яким діагностували інфікування коронавірусом минулої доби.

Втім, для Одеської області це деяке покращання тому, що починаючи з понеділка кількість померлих жодної доби не сягала менше 30. 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відвідав Одеську область та висловив задоволення тим, як регіон підготований до вакцинації.

Одеська область за кількістю зареєстрованих 27 квітня випадків COVID-19 не потрапила до низки лідерів, а за кількістю померлих посідає четверте місце. 

Одеська область за кількістю зареєстрованих минулої доби випадків COVID-19 посіла четверте місце, а за кількістю померлих - друге. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися