06 червня 2021 р. 15:55

Одесити критикують щойно відкритий мером інклюзивний пляж

Одесити критикують щойно відкритий мером інклюзивний пляж

Мешканець Одеси Сергій Ращенко, батько постраждалого в автомобільній аварії Михайла, відвідав інклюзивний пляж і висловив критичні зауваження.

5 червня мер Одеси Геннадій Труханов разом з інвестором проєкту бізнесменом Юрієм Дегасом відкрив цей об'єкт, розташований поряд з пляжем "Дельфін". Інклюзивний простір площею понад 4 тисячі квадратних метрів обладнаний пандусами, ліфтом,  тактильною плиткою, адаптованими туалетами. 

Під час відкриття інвестор заявив, що фахівцям вдалося все побудувати лише за 7 місяців, і анонсував проведення різних благодійних акцій на пляжі. 

Слід згадати, що 31 травня на апаратній нараді Геннадій Труханов досить емоційно відреагував на критику дій влади щодо обладнання пляжів з боку деяких одеситів, яку до нього донесли підлеглі. І ось у дописі в мережі Facebook Сергій Ращенко фактично повторив ці зауваження. 

Батько дитини з інвалідністю зазначив, що, на його думку, не тільки будь-який пляж, а також кінотеатр, будівля суду, лікарня ті інші об'єкти мають бути доступними для людей з обмеженими можливостями. Створення окремих об'єктів на зразок інклюзивного пляжу він вважає "справжнім дикунством, яке є неприпустимим у сучасному європейському суспільстві". Сергій Ращенко різко висловився про такі споруди, назвавши їх гетто для хворих людей. Водночас він навів приклад Іспанії, де багатокілометрова берегова лінія цілком доступна особам з інвалідністю. 

Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні

Нагадаємо, 31 травня 2021 року, під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, які департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху планує встановлювати в Одесі, на яких планується встановити додаткові інклюзивні елементи. 

Provodnik online - це проєкт, завдяки якому люди з інвалідністю, батьки з маленькими дітьми, літні люди зможуть будувати собі доступні маршрути, відзначати на карті не інклюзивні локації і навіть звертатися до міської влади.

Фото: Сергій Ращенко

Поділитися