11 липня 2021 р. 11:24

Одещина в першій п'ятірці за числом захворілих на COVID-19

Одещина в першій п'ятірці за числом захворілих на COVID-19

За 10 липня в Україні зафісковано 290 нових випадків коронавірусної хвороби, повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я. 

Найбільше людей захворіло у:

  • м. Києві - 91 особа.
  • Дніпропетровській області - 35 осіб
  • Київській області - 24 особи. 
  • Одеській області - 22 особи. 

На Одещині порівняно з позаминулою добою кількість захворілих зменшилася на 7 осіб. Відповідно до даних РНБО, за останні 10 діб в регіоні найменше хворих виявили станом на 5 липня (16 осіб), найбільше - станом на 9 липня (62 особи).

 

10 липня в Україні від наслідків коронавірусної хвороби загинули 5 осіб (з початку пандемії - 62 тис. 597). На Одещині  за звітну добу померлих від COVID-19 не було. 

Нагадаємо, в липні Україна очікує отримання 7 мільйонів доз вакцин. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Понад мільйон українців пройшли щеплення проти COVID-19 двома дозами вакцини, а темпи вакцинації прискорилися до позначки понад 100 тисяч щеплень щодобово. 

Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи.

За добу 5 липня в Одеській області зафіксовані 52 випадки захворювання на COVID-19 та один випадок летальний. 

Раніше в Одеській області зафіксовано 16 хворих на коронавірус, одна людина померла.

Через спалах COVID-19 змінені правила в’їзду в Україну для певної категорії громадян. Нововведення стосується осіб, які прибули з Індії, Великобританії, Російської Федерації та Португалії, або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів. 

Одещина на третьому місці за кількістю порушень правил карантину.

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 53 нові випадки захворювання на COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 1 липня і водночас в регіоні вчора не було летальних випадків, спричинених цією хворобою.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

 

Поділитися