09 серпня 2021 р. 09:40

Минулої доби летальні випадки від COVID-19 зафіксовані на Одещині і ще в трьох областях

Минулої доби летальні випадки від COVID-19 зафіксовані на Одещині і ще в трьох областях

Летальні випадки COVID-19 минулої доби зареєстрували лише в чотирьох областях країни: Одеській, Житомирській, Вінницькій та Дніпропетровській. 

Про це повідомляється в системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу.

В трьох регіонах зафіксовано по одному летальному випадку, а у Вінницькій області - два. При цьому Одещина серед цих областей на першому місці за загальною кількістю випадків захворювання - 39. У Дніпропетровській - 12, у Житомирській - 17 та у Вінницькій - 24. 

Взагалі за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (51), Одеській (39), Тернопільській (32), Вінницькій (24) та Чернівецькій (21) областях. 

300 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 9 серпня 2021 року. Зокрема, захворіли 20 дітей та 2 медпрацівники.

Загалом з початку пандемії в Одеській області зареєстровано 142 тисячі 489 випадків COVID-19. 3 тисячі 23 пацієнти померли. 

Нагадаємо, в Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Нагадаємо, повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Таку думку висловили в Міністерстві охорони здоров'я України. 

Національна служба здоров’я призупинила оплати 77 лікарням України через те, що вони не виконали вимоги щодо доступності будівель для людей з інвалідністю. 

Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися