22 листопада 2021 р. 10:50

Одещина три дні поспіль демонструє показники "помаранчевої зони"

Одещина три дні поспіль демонструє показники "помаранчевої зони"

Міністерство охорони здоров'я України зазначає, що за деякими показниками Одеська область вже три дні поспіль демонструє тенденції до пом'якшення карантинних обмежень. 

Тобто йдеться про можливий перехід з "червоної" зони до "помаранчевої". 

Зокрема, знижується рівень госпіталізації з 52,5% станом на 19 листопада до 49,8% станом на 21 листопада. Також завантаження ліжок стабільно нижча за 65%. 

Перший заступник голови Одеської обласної адміністрації Борис Волошенков не виключає переходу регіону в "помаранчеву зону" карантинних обмежень вже цього тижня. 

За його словами, цьому передує покращення низки показників плину коронавірусної інфекції в Одеській області, яке фіксується останні дні. 

"Зараз ми не можемо давати точних прогнозів. Але є всі шанси, що вже цього тижня Одеська область може вийти із "червоної зони", – повідомив Борис Волошенков. 

Зазначимо, що 18 листопада заступник голови Одеської обласної адміністрації Борис Волошенков заявив, що Одеська область може перейти до карантинних обмежень встановлених для "жовтої" зони вже цього тижня за умови збереження чинних темпів розповсюдження хвороби та рівня госпіталізації інфікованих коронавірусом.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 451 новий випадок, зафіксований в Одеській області за добу 21 листопада.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 655 нових випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 20 листопада. Також виявлено 44 летальних випадки та 804 одужання. 

За добу 19 листопада було в Одеській області було зафіксовано 840 випадків коронавірусу, однак в інших показник перевищував тисячу.

З 1 листопада 2021 року Національна служба здоров’я України платить за одну команду, яка надає допомогу пацієнтам з COVID-19 у стаціонарі медзакладу, 634 330 гривень. 

В Одеській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській та Херсонській областях вперше в Україні було зафіксовано розповсюдження нового варіанту штаму Deltа. Про його властивості мало що відомо.

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 млн 930 тис. 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna.  

Бустерна доза вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 стане доступною для мешканців України після перетину позначки у 50% вакцинованих громадян. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися