08 жовтня 2021 р. 08:59

Одещина стала лідером за кількістю нових випадків COVID-19, зареєстрованих минулої доби

Одещина стала лідером за кількістю нових випадків COVID-19, зареєстрованих минулої доби

Медики нарахували у четвер,7 жовтня, 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19 в Одеській області, шість з яких - летальні. 

Відповідну інформацію розповсюдило Міністерство охорони здоров'я.

Зазначимо, що за кількістю нових випадків Одещина посіла перше місце в країні. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Одеській (1 тис. 418), Дніпропетровській (1 тис. 345), Львівській (1 тис. 237), Харківській (1 тис. 25) та Донецькій (949) областях.  

16 тис. 362 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 8 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1 тис. 553 дитини та 431 медпрацівник.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я України, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Нагадаємо, медики нарахували у середу, 6 жовтня, 1 тисячу 59 нових випадків COVID-19 в Одеській області. Від коронавірусної хвороби померли 43 особи.

Медики нарахували у вівторок, 5 жовтня, 1 тисячу 76 нових випадків COVID-19 в Одеській області та 38 нових летальних випадків.

У понеділок, 4 жовтня, виявлено 809 нових випадків COVID-19 в Одеській області та один летальний випадок.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися