22 квітня 2021 р. 19:25

Одещина може вийти з «червоної» зони наступного тижня

Одещина може вийти з «червоної» зони наступного тижня

Київ і п'ять регіонів можуть наступного тижня вийти з «червоного» рівня епіднебезпеки, повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко в ході пресбрифінгу в Києві в четвер.

В більшості з цих регіонів перевищується коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування коронавірусом через недостатню кількість тестувань, зазначило видання «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація з COVID-19 в Україні продовжує стабілізуватися. Почалася поступове розвантаження ресурсів медичної системи. Наступного тижня з "червоної" зони можуть вийти шість регіонів, зокрема Львівська, Київська, Одеська, Запорізька, Полтавська області та Київ», - сказав Ганіченко.

При цьому він додав, що в «червону» зону може увійти Донецька область.

«У Донецькій області завантаженість ліжок наближається до критичної. Очікується, що сьогодні-завтра буде засідання комісії з ТЕБ та НС, де розглянуть питання включення Донецької області в "червону" зону», - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що за добу 21 квітня в Одеській області зареєстровано 36 летальних випадків COVID-19, але за кількістю нових випадків інфікування регіон не потрапив до п'ятірки лідерів антирейтингу коронавірусу.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що за добу 20 квітня в Одеській області зареєстровано 28 летальних випадків COVID-19, але за кількістю нових випадків інфікування регіон не потрапив до п'ятірки лідерів антирейтингу коронавірусу. 

Одеський міський голова Геннадій Труханов під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заявив, що волонтери надають одеситам кисневі концентратори без призначення лікарів, що шкодить містянам. 

Кількість початкових класів в одеських школах, що перейшли на дистанційне навчання через коронавірус чи побажання батьків, впродовж минулого тижня скоротилася на 83. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися