27 липня 2021 р. 16:26

Одещина друга за кількістю виділених коштів на боротьбу з COVID-19 на душу населення

Одещина друга за кількістю виділених коштів на боротьбу з COVID-19 на душу населення

За 2020 рік та перше півріччя 2021 року з місцевого бюджету Одеської області було виділено 398 млн гривень, а на душу населення припадає 392 гривні.

Про такі підрахунки повідомила заступниця директора департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ Ганна Фенчак під час пресконференції "В очікуванні штаму "Дельта": чи ефективно використовуються бюджетні кошти на боротьбу з COVID-19?".

Найбільше коштів на душу населення виділяється на Вінниччині - 794 гривні, в столиці на особу припадає 368 гривень. Найменшу кількість коштів виділили в Рівному - 141 грн та Івано-Франківську - 164 грн.

Фенчак акцентувала, що важливо не тільки те, що робить для боротьби с пандемією Національна служба здоров'я, а й як розприділяє кошти саме місцева влада: "Якщо порівняти рівні захворюваності по регіонам, ми бачимо, що є повне співпадіння високого рівня захворюваності в той чи інших період з відповідними виплатами від НСЗУ, тобто на цьому прикладі ми справді бачимо, що кошти пішли за пацієнтом".  

Однак, за її словами, новий підйом захворювання на COVID-19 очікується наприкінці серпня, тож загальна потреба на вересень-грудень за Програмою медичних гарантій складе від 5 до 10 млрд гривень в залежності від того, як буде розвивається пандемія.  

Зазначимо, що на Одещині вдвічі збільшилась кількість нових випадків COVID-19 за добу.

В ефірі телепрограми  "Сніданок з 1+1" головний санітарний лікар України Ігор Кузін висловив переконання, що восени буде введено карантин "червоної" зони.

Академія наук зафіксувала різке зростання захворюваності COVID-19 у південних регіонах.

Голова МОЗ повідомив про п'ятий етап щеплення від коронавірусу. Усі бажаючі, старші 18 років, можуть отримати щеплення проти COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися