20 липня 2021 р. 16:31

Одеса отримала вакцину Moderna

Одеса отримала вакцину Moderna

На Регіональний склад вакцин прибуло 21 450 доз вакцини Moderna, повідомив у мережі Facebook Одеський обласний центр громадського здоров'я.

Цей препарат розроблений американською фармацевтичною компанією та виготовлений в Іспанії. Також місто додатково отримало 5 000 доз вакцини AstraZeneca для забезпечення другими дозами усіх, хто раніше був щеплений Covishield та AstraZeneca-SKBio.

Moderna уже найближчими днями буде використовуватися мобільними бригадами для щеплення організованих колективів, які раніше зареєструвалися в листі очікування. Також планується надходження цієї вакцини у центри масової вакцинації.

Вакцина Moderna розлита у багатодозні флакони - по 15 доз у кожному. Через це немає можливості щеплювати нею маломобільних громадян. Також поки не передбачається використання цієї вакцини у стаціонарних пунктах вакцинації.

Міністерство охорони здоров'я розробило роз'яснення щодо використання Moderna, враховуючи 15 доз у флаконах.

Нагадаємо, 18 липня у центрах з масової вакцинації населення щеплення від коронавірусної хвороби отримали 6 тисяч 792 мешканці Одеси. Таку інформацію у Facebook оприлюднив в. о. начальника міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян. 

Для одеситів відкрили можливість зробити щеплення американо-німецькою вакциною Comunarity від Pfizer-BioNTech, отримати яку можна було сьогодні, 18 липня.

Вакцинація цільових груп проходить в Одеській області нерівномірно і це пов’язано з малою кількістю мобільних бригад та стаціонарних пунктів щеплення.

Такого висновку дійшла аналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи» Ілька Кучеріва Поліна Бондаренко.

Україна очікує отримати приблизно 1 мільйон доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка буде доступна для широкого загалу з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.  

В липні наша держава очікує отримання 7 мільйонів доз вакцин. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Понад мільйон українців пройшли щеплення проти COVID-19 двома дозами вакцини, а темпи вакцинації прискорилися до позначки понад 100 тисяч щеплень щодобово. 

Понад тисячу триста осіб щеплено 6 червня в трьох пунктах вакцинації в Одесі.

Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи.

Поділитися