03 червня 2021 р. 12:15

Облрада побудує власну ПЛР-лабораторію в Одесі за 23 мільйони

Облрада побудує власну ПЛР-лабораторію в Одесі за 23 мільйони

Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер" Одеської обласної ради оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво лабораторії полімеразної ланцюгової реакції.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 23 мільйони 65,5 тисяч гривень має відбутися 22 червня, а роботи компанія-переможець повинна буде завершити до 31 грудня 2021 року. 

Будівництво планується в Суворовському районі на вулиці Академіка Воробйова, 5. 

Нагадаємо, минулого року в обладміністрації пояснили необхідність будівництва нової лабораторії тому, що райони Одеської області в повній мірі не забезпечені можливістю робити тести для виявлення вірусів зокрема й короновірусу.

Раніше  в одеській мерії вирішили, що будівництво лабораторії, яка буде робити тести полімеразної ланцюгової реакції, передбачуване Департаментом охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації, на території міської клінічної лікарні №11 є недоцільним.

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради з проханням виділити земельну ділянку на вулиці Воробйова на території міської клінічної лікарні №11 для будівництва лабораторії, яка буде робити тести на полімеразної ланцюгової реакції. І це викликало обурення у міського голови Геннадія Труханова.

Між тим, на початку вересня Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для вибору підрядника, який відремонтує приміщення інфекційної лікарні під лабораторію для проведення ПЛР-тестів. Аукціон відбувся 17 вересня. Переможцем визнали ООО «Олимп Буд Девелопмент», що зголосилось працювати за 7 мільйонів 249 тисяч гривень.

Поділитися