09 квітня 2021 р. 12:30

Нардепи вимагатимуть розслідувати десятикратну нестачу "ковідних" ліжок в одеській лікарні

Нардепи вимагатимуть розслідувати десятикратну нестачу "ковідних" ліжок в одеській лікарні

Комітет Верховної Ради України з питань здоров'я нації звернеться до Національної поліції України з вимогою розслідувати ситуацію з роботою Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті, де замість 400 ліжок для хворих на COVID-19 працюють лише 40.

Про це повідомив голова комітету Михайло Радуцький

За його словами, ще в минулого року Національна служба здоров'я України виділила гроші на обладнання 400 ліжок. Проте, наразі в лікарні не в змозі забезпечити електроенергією кисневі концентратори, а також там працює недостатньо персоналу. 

«Держава для 700 тамтешніх працівників виділила вакцини, а щеплення зробили лише близько 70 з них. У них постійно не вистачає ще чогось і ще чогось. Ми дуже засмучені їх роботою», - заявив Михайло Радуцький.  

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що в мерії будуть радикально боротись із ресторанами, які працюють в місті, незважаючи на обмеження "червоної" зони карантину. 

На початку квітня Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України вирішив звернутися до Кабінету міністрів України з проханням доручити відповідним центральним органам виконавчої влади організувати термінову перевірку дотримання встановлених карантином вимог в Одеській області.

Наприкінці березня Одеська область посіла перші місця в країні за кількістю як нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 31 березня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

Нагадаємо також, що у порівнянні з декларацією за 2019 рік, 1 січня 2020 року в доньки мера Катерини з'явилась квартира площею 149 квадратних метрів за 1 млн 488 тис. 289 грн, тоді ж в неї з'явилося машиномісце 13,3 квадратних метрів за 219 тисяч 192 гривень.

Щеплення вакциною CoronaVac в Україні розпочнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися