01 квітня 2021 р. 18:21

Одещину перевірять на дотримання правил «червоної» зони карантину

Одещину перевірять на дотримання правил «червоної» зони карантину

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України вирішив звернутися до Кабінету міністрів України з проханням доручити відповідним центральним органам виконавчої влади організувати термінову перевірку дотримання встановлених карантином вимог в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі парламенту. 

У разі виявлення порушень, депутати вимагають направити відповідні матеріали в правоохоронні органи та вжити інші заходи, передбачені законом. Також планується провести термінове виїзне засідання Комітету в місті Одесі та Одеській області.

Як повідомив Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, Одеська область одна із небагатьох областей, яка не виконала поставлені Урядом завдання і не перепрофілювала для лікування хворих на COVID-19 всю кількість ліжкомісць, які були передбачені.

«Зокрема, з 4 тис. 233 ліжок, які повинні були бути в Одеській області, було перепрофільовано тільки 3 тис. 839. Якщо подивимось на забезпечення киснем, то з 3,3 тис., які були поставлені Одеській області для забезпечення 80% киснем за рахунок коштів, які передавались за субвенцією Урядом, було забезпечено тільки 2 тис. 741», — повідомив Віктор Ляшко.

Крім того, за його словами, статистика, яка офіційно передавалась до МОЗ про кількість ліжок зайнятих хворими на COVID-19 та підключених до кисню не сходиться з інформацією, яка надходила від пацієнтів та громадських організацій.

За словами народного депутата Олексія Леонова, Одеська клінічна лікарня на залізничному транспорті не приймає хворих на COVID-19 і попри те, що Одеська область віднесена до червоної зони епідемічної небезпеки, в місті працюють заклади харчування.

Окрім того, Комітет направить звернення до Національної поліції щодо ситуації, яка склалася із наданням медичної допомоги в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті.

Нагадаємо, Одеська область посіла перші місця в країні за кількістю як нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 31 березня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 18 нових летальних випадки COVID-19 на Одещині за добу 30 березня та 1 тисячу 12 нових випадків інфікування загалом в регіоні.

Учні шкіл Одеси вийшли з весняних канікул, проте до школи пішли лише учні 1-4 класів, а 5-10 класи продовжують навчання дистанційно.  

Минулий 2020 рік виявився збитковим не для всіх, наприклад, чоловік директорки департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олени Якименко - Володимир Ольшевський придбав дачний будиночок площею 71,6 квадратний метр. 

Проведення установчих зборів з метою формування нового складу громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації за участю 161 кандидатів було заплановано на 31 березня, проте його відклали.

Єдиним заходом, який цього року передбачається з нагоди 1 квітня міською радою - це привітання із "Днем сміху" від одеситів зі всього світу.  

Європейський сертифікат здоров'я, а саме так буде називатись COVID-паспорт у Європейському союзі, планують ввести з 15 червня. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися