30 вересня 2021 р. 13:25

Нацслужба здоров'я виплатила приватним закладам Одещини 46 мільйонів за первинну меддопомогу

Нацслужба здоров'я виплатила приватним закладам Одещини 46 мільйонів за первинну меддопомогу

Національна служба здоров'я України з квітня цього року  виплатила приватним закладам Одеської області понад 46,3 мільйона гривень за первинну медичну допомогу, яку пацієнти отримали безоплатно.

Такі дані оприлюднила пресслужба НСЗУ.

На Одещині первинну медичну допомогу надають 17 приватних закладів та 57 лікарів-ФОП за договором з НСЗУ. Одеська область перебуває у трійці областей з найбільшим числом приватних надавачів медичних послуг, які уклали такі угоди.

Спеціалізовану медичну допомогу за договором з НСЗУ в Одеській області надають п'ять приватних медзакладів. З квітня цього року вони отримали від Служби понад 2 млн грн гривень за спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам.

Зазначимо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про три летальні випадки COVID-19, зареєстровані в Одеській області протягом доби 29 вересня. Всього в регіоні зафіксували 752 нових хворих.

У порівнянні з позаминулою добою кількість нових випадків збільшилася майже на сто, а от кількість летальних випадків в чотири рази менше, ніж зафіксовано 28 вересня. 

Заначимо, що медики зареєстрували на Одещині 431 випадок COVID-19 27 вересня та 18 летальних випадків інфекції. 

У неділю, 26 вересня, в Одеській області зареєстровані 163 нових випадки COVID-19 та шість летальних.

З 27 вересня всі школи, дитсадки та інші заклади освіти, що перебувають у підпорядкуванні Одеській міській раді, працюють у звичайному режимі. Це означає, що у всіх відповідних закладах кількість вакцинованих педагогів склала не менше 80%.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися