04 листопада 2021 р. 20:19

Нацгвардія взяла під охорону лікарню в Ізмаїлі

Нацгвардія взяла під охорону лікарню в Ізмаїлі

Бійці військової частини 3058 Національної гвардії України в Ізмаїлі Одеської області приступили до охорони лікарні, яка приймає хворих на COVID-19.

Про це повідомили на сторінці військової частини в Facebook. 

За даними Нацгвардії, у медичних закладах Ізмаїла, в яких лікують ковідних пацієнтів, виникла велика проблема, пов’язана з присутністю родичів госпіталізованих. Відвідувачі, які переймаються долею важкохворих рідних, нехтували епідрежимом, заважали медичному персоналу виконувати свої обов’язки, чим блокували роботу лікарень.

Таким чином, як вважають в НГУ, родичі наражали на небезпеку себе та оточуючих. З метою контролю пропускного режиму на територію лікарні та дотримання правил відвідування лікувального закладу на засіданні колегіальної комісії з питань епідемічної ситуації Ізмаїльської міської ради було прийнято рішення щодо охорони медзакладу, а саме КНП «Дунайська обласна лікарня».

«Військовослужбовці здійснюють охорону медичного закладу у дві зміни, починаючи з 08.00 до 20.00. Особовий склад військової частини 3058 вакцинований майже на 100 %. Ми сумлінно ставимося до обмежень, пов’язаних із епідемією, і закликаємо берегти здоров’я всіх мешканців міста та району», - розповів командир військової частини 3058 Національної гвардії України Андрій Бойко.

Нагадаємо, Громадський центр правосуддя, який діє на базі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», проведе серію онлайн-консультацій з актуальних питань доступу жінок до правосуддя та соціально-економічних прав в умовах пандемії COVID-19.

Перший заступник голови Одеської обладміністрації Борис Волошенков розповів журналістам про заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби. 

Раніше стало відомо, що невідомі шахраї телефонують киснезалежним хворим на  COVID-19 одеситам та вимагають, щоб вони або повернули кисень або сплатити за нього гроші. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook керівниця фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова.  

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 71 летальний випадок, зафіксований в Одеській області за добу 3 листопада, та 1 тисячу 899 нових випадків інфікування.

Національний календар щеплень в Україні включає обов'язкову вакцинацію від десяти інфекційних захворювань: туберкульозу, гепатиту В, дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту та гемофільної інфекції. Як повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету, у жовтні медзаклади Одеси отримали чергове постачання вакцин для планової імунізації, закуплених Міністерством охорони здоров'я України за кошти державного бюджету.

Поділитися