02 листопада 2021 р. 11:19

На ремонт приймального відділення лікарні в Ізмаїлі витратили майже 22 мільйони

На ремонт приймального відділення лікарні в Ізмаїлі витратили майже 22 мільйони

В рамках робочого візиту в Одеську область 30 жовтня Ізмаїл відвідав Президент України Володимир Зеленський. Цього дня було введене в експлуатацію нове приймальне відділення міської центральної лікарні. 1 листопада Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко провів у закладі брифінг для журналістів місцевих ЗМІ.

У приймальному покої лікарні, площа якого становить 700 квадратних метрів, розташована клінічна лабораторія, яка працює цілодобово. Це є ключовою відмінністю від інших подібних закладів. Для госпіталізації дітей та дорослих передбачені два окремих входи.

Крім того, у приміщеннях приймального відділення розташовані лікувально-діагностичний блок із палатою протишокової терапії, малою та великою операційними. Облаштовані кабінети ультразвукової та рентген-діагностик, а також кабінети комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії. Щодо апарату МРТ, то його надходження очікується наступного року. 

Кошторисна вартість капремонту приймального відділення – 21,77 млн грн. В рамках другого етапу реконструкції планується відновити реанімацію, хірургію, неврологію, травматологію. Міський голова сподівається, що зазначені роботи також вдасться виконати в рамках президентської програми. Задля включення об’єкту у «Велике будівництво» фахівці наразі готують відповідну документацію. За попередніми прогнозами, на повну реконструкцію лікарні знадобиться ще рік.

Раніше управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради 18 жовтня повідомило про намір за переговорною процедурою заключити договір з місцевим підрядником «Конті» на проведення додаткових робіт по реконструкції будівлі Ізмаїльської міської центральної лікарні, у тому числі приймального відділення. Сума договору – 62 млн 335 тис. грн, йдеться у матеріалах закупівлі на сайті Prozorro.

Протягом жовтня поточного року приватному підприємству «Роднік» депутата Ізмаїльської міської ради від партії «Слуга народу» Ігоря Дехтярьова вдалося вибороти перемогу на трьох тендерах сукупною вартістю більш ніж 47 мільйонів гривень. Про це свідчать результати аукціонів, опубліковані на сайті держзакупівель Prozorro.

Консультативно-дорадча комісія управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради надала дозволи на капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) міської лікарні №5 та реконструкцію Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 75.

Поділитися