10 серпня 2021 р. 19:28

На Одещину надійде майже 10 тисяч доз вакцини Moderna

На Одещину надійде майже 10 тисяч доз вакцини Moderna

Сьогодні, 10 серпня, на регіональний склад вакцин надійде 9 900 доз вакцини Moderna.

Про це повідомили в Одеському обласному центрі громадського здоров'я.

Вже завтра медичні заклади почнуть отримувати вакцину і орієнтовно 11-12 серпня вона буде доступна в центрах вакцинації для перших щеплень.

Також в центрі нагадали, що наразі доступні на першу та другу дозу в пунктах та центрах вакцинації CoronaVac та AstraZeneca. Ці щеплення можно зробити за записом, без черг у зручний час.

Поставки вакцини Comirnaty наразі обмежені, тож найближчим часом ця вакцина буде доступна тільки на другі дози.

Нагадаємо, Одеська область серед лідерів за кількістю нових випадків COVID-19. Водночас Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабінету міністрів України подовжити карантинні обмеження на території України ще на два місяці

Зазначимо, що загальна кількість смертей від COVID-19 в світі до грудня 2021 року сягне 5,3 млн людей, також 12 млн людей помре через причини, пов'язані з цією хворобою. 

Таку велику кількість смертей може спровокувати штам COVID-19 «Дельта», який швидко поширюється у світі, повідомляє американський Інститут показників і оцінки здоров'я

Його прогнози розрізняють офіційно зареєстровану смерть від COVID-19 і додаткові випадки смертей, пов'язані з коронавірусною хворобою, включно з летальними, які офіційно не фіксуються.

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися