23 листопада 2021 р. 11:39

На Одещині зафіксували понад 600 порушень карантинних обмежень за тиждень

На Одещині зафіксували понад 600 порушень карантинних обмежень за тиждень

Поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони в ході 380 рейдів минулого тижня перевірили майже 4 тисячі об’єктів, серед яких торговельні, спортивні та розважальні заклади, ринки, громадський транспорт тощо.  

Найбільше порушень, що були виявлені, пов’язані з перебування людей в громадських місцях без маски та документів, у тому числі без сертифікату про вакцинацію від COVID-19.

За порушення правил щодо карантину людей було складено 118 адміністративних протоколів та винесено 556 постанов за ст. 44-3 КУпАП. Зауважимо, що чинне законодавство передбачає також відповідальність за підроблення COVID-сертифікатів про вакцинацію та користування ними. Причетним загрожує відповідальність за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що позаминулого тижня на Одещині склали 651 адміністративний матеріал на порушників карантину.

"Червоний" рівень епідеміологічної небезпеки оголосили в Одеській області 18 жовтня. Повний перелік карантинних заборон для такої зони за посиланням.

За порушення правил карантину передбачена адміністративна відповідальність. А от за підроблення COVID-сертифікатів про вакцинацію та користування ними причетним загрожує кримінальна відповідальність за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Поділитися