29 листопада 2021 р. 22:02

На Одещині відкриють 39 нових пунктів щеплення

На Одещині відкриють 39 нових пунктів щеплення

В Одеській області відкриють 39 нових пунктів щеплення в Подільську та Вилкове, а також в селах Дмитрівка, Кубей, Гребеники, Шабо, Козацьке та Старокозаче.

Про таке під час брифінгу повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захар’єва, повідомило "Суспільне".

"На сьогодні ми маємо 122 стаціонарних пункти щеплення. Цього тижня відкривають ще 39, переважно в області. Також зараз працюють 32 центри щеплення, 22 з яких розташовані в Одесі, 10 в області. Абсолютна більшість цих центрів переведена на щоденний режим роботи, тобто працює без вихідних та обіду", – розповіла посадовиця.

За інформацією Наталії Одарій-Захар'євої, зараз на Одещині наявні чотири види вакцини проти COVID-19: Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Coronavac.

Чиновниця зазначила, що наразі вакциновані принаймні однією дозою майже 30% населення області, з них двома дозами – 25%.

Нагадаємо, департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації воліє залишити в регіоні дію обмежень для "червоної зони" карантину до завершення святкування Нового року. 

При цьому ситуація із захворюваністю поліпшується. Міністерство охорони здоров'я України у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 303 нові випадки інфікування коронавірусом в регіоні, зафіксованих за добу 28 листопада.

27 листопада Україні від наслідків коронавірусної хвороби померли 400 осіб. Між тим Одеська область вийшла на показники "помаранчевої зони" за всіма індикаторами Кабміну.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися