09 серпня 2021 р. 21:00

На Одещині почали вакцинувати дітей та підлітків

На Одещині почали вакцинувати дітей та підлітків

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

Про це повідомила під час брифінгу очільниця Департаменту охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Наталя Одарій-Захар'єва

За її словами, МОЗ дозволяє робити щеплення вакциною Moderna з 12 років, а Pfizer - з 16 років. Дітей, як і дорослих, прищеплюють в пунктах вакцинації.

«Зараз вакцинуються більшою мірою ті, хто залишає країну для навчання за кордоном. Але є і значна кількість дітей, які навчаються в медичних коледжах. Наприклад, моя дочка вакцинувалася Pfizer», - поділилася Одарій-Захар'єва.

Рівень вакцинації вчителів одеських шкіл бажає кращого - проти COVID-19 щеплено всього лише 35%. У облздраві стурбовані такими показниками і просять співробітників освітньої сфери не зволікати.

Як зазначила під час апаратної наради в Одеській мерії заступниця міського голови Світлана Бедрега, в Одесі також спостерігаються проблеми із вакцинацією посадовців.

За її словами, щепилися лише 18% працівників муніципалітету, та є підрозділи, де не щепився жоден працівник. Тобто станом на п'ятницю 6 серпня не щепилися працівники:

  • Служби у справах дітей;
  • Управління фізичної культури;
  • Управління з питань взаємодії з органами самоорганізації населення;
  • Управління реклами.

Нагадаємо,  летальні випадки COVID-19 минулої доби зареєстрували лише в чотирьох областях країни: Одеській, Житомирській, Вінницькій та Дніпропетровській.

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Нагадаємо, повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Таку думку висловили в Міністерстві охорони здоров'я України. 

Національна служба здоров’я призупинила оплати 77 лікарням України через те, що вони не виконали вимоги щодо доступності будівель для людей з інвалідністю. 

Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися