17 грудня 2021 р. 19:10

Минулого тижня правоохоронці Одещини оштрафували 455 порушників карантину

Минулого тижня правоохоронці Одещини оштрафували 455 порушників карантину

Національна поліція в Одеській області на минулому тижні склала 455 адміністративних матеріалів за порушення протиепідемічних заходів.

Про це 17 грудня розповів начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції регіону Сергій Бурмеха під час спільного брифінгу з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

«За порушення правил щодо карантину людей працівники поліції склали 66 протоколів за частиною 1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесли 389 постанов за частиною 2 цієї ж статті щодо громадян, які нехтували засобами індивідуального захисту. Протягом тижня мобільні групи, до складу яких входять поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони перевірили 2 тис. 440 об’єктів», - прокоментував він.

Найбільше виявлених порушень стосувалися перебування людей у громадських місцях, транспорті, ринках без маски та документів, зокрема довідки про вакцинацію.

Також Сергій Бурмеха зазначив, що загалом з початку введення «червоної зони» карантину 18 жовтня на території Одещини відкрили кримінальних 13 проваджень за порушення, пов’язані з карантином. З них шість – за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут чи використання) Кримінального кодексу України. Також зареєстровані факти підкупу (ст. 354), шахрайства (ст. 190), службового підроблення (ст. 366), несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст. 361) та дій з інформацією, яка в цих системах чи мережах оброблюється (ст. 362).

Поліцейські закликають громадян свідомо дотримуватися правил карантину, адже вони необхідні для зменшення захворюваності на COVID-19. Крім того, за порушення карантинних норм передбачені штрафи, а за виготовлення та свідоме використання фальшивих документів про вакцинацію причетним загрожує кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України в своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 556 нових випадків інфікування, зафіксованих минулої доби.

Раніше мобільні групи контролю за дотриманням карантину за тиждень зафіксували 587 порушень протиепідемічних правил в Одеській області. З них 498 – це недотримання маскового режиму, а ще 89 стосувалися порушень правил щодо карантину людей та санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм. 

Поділитися