21 серпня 2021 р. 11:48

МОЗ даруватиме школам комп'ютери за умови 80% вакцинованого персоналу

МОЗ даруватиме школам комп'ютери за умови 80% вакцинованого персоналу

В Україні стартував національний конкурс «Вакциновані й відкриті» для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19.

Відповідна інформація з'явилася на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що Мінохоронздоров'я розігруватиме призи спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів. Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані від COVID-19:

  • 3 суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці. 

  • 15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Для участі в конкурсі, будь-якому представнику школи потрібно зареєструвати школу онлайн. Анкети прийматимуться до 23:59 29 вересня. Церемонія визначення, оголошення результатів конкурсу відбудеться 3 жовтня 2021 і буде приурочена до Дня вчителя.

«В Україні очікується поширення штаму «Дельта» й зростання захворюваності на COVID-19. В областях, які перейдуть до жовтого, помаранчевого або червоного рівнів епідемічної безпеки, відкритися та працювати у звичайному режимі зможуть лише ті освітні заклади, в яких мінімум 80% персоналу будуть повністю вакциновані», — наголошує Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Вакцинація освітян від COVID-19 почалася у квітні серед тих, хто був залучений до проведення ЗНО-2021, а у травні — всіх охочих працівників сфери освіти. Наразі лише 35% освітян отримали перше щеплення від COVID-19. Це означає, що більшість шкіл та інших закладів освіти будуть змушені закритися з початком нової хвилі пандемії. 

В МОЗ зазначили, що конкурс відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Зазначимо, що за добу на Одещині зафіксовано 127 випадків коронавірусної хвороби, а з початку пандемії в регіоні нараховується 143 тис. 559 осіб, що захворіли. Загалом одужали 138 тисяч 801 пацієнт, за добу 20 серпня - 53. Летальних випадків виявлено 3 тис. 49, за останню добу зафіксовано 3 випадки.

Нагадаємо, Одеська обласна державна адміністрація розглядає можливість стимулювати прискорення вакцинації в територіальних громадах региона, запровадивши премії громадам-лідерам з темпів щеплення населення.

Попередньо йдеться про те, що громада, яка посяде перше місце, отримає 20 мільйонів гривень, за друге - 10 мільйонів, а за третє - 5 мільйонів гривень.  

Дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області цього тижня, втім щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися