21 вересня 2021 р. 08:59

Міністр охорони здоров'я не виключає примусової вакцинації

Міністр охорони здоров'я не виключає примусової вакцинації

Міністр охорони здоров'я України допускає, що до окремих груп людей може бути застосована примусова вакцинація від коронавірусної хвороби. 

Про це Віктор Ляшко заявив в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV

Він відзначив, що її дозволяє проводити закон "Про захист населення від інфекційних хвороб".

"Сьогодні вакцинація безкоштовна і добровільна. Питання можливості введення певних категорій професій до складу декретованих також розглядається,  - відзначив Віктор Ляшко. - Це контингент, який може приходити на роботу після проходження повного курсу вакцинації проти певних інфекційних хвороб". 

Між тим в Одеській області зареєстровано минулої доби 419 випадків інфікування коронавірусом. 

5 тисяч 159 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 21 вересня 2021 року. Зокрема, захворіли 463 дитини та 129 медпрацівників.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській (518), Харківській (486), Дніпропетровській (422), Одеській (419) областях та м. Київ (399).

Зазначимо, що джерелом інфікування COVID-19 в терапевтичному відділенні КНП «Міська клінічна лікарня №1» Одеської міської ради став хворий з пневмонією, у якого при госпіталізації швидкий тест був негативний. 

15 вересня спалах захворювання на COVID-19 зафіксували в Одеській клінічній міській лікарні №1, тож наразі до цієї лікарні 14 днів не шпиталізуватимуть пацієнтів.

Зазначимо, що дитячий садок №10 у Чорноморську Одеської області припинив роботу, оскільки в очільниці закладу виявлено COVID-19.

Кількість нових випадків COVID-19, зареєстрована у вівторок 14 вересня перевищила кількість виявлених у понеділок 13 вересня на 129.

СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися