28 вересня 2021 р. 10:47

Міністерство закликало відстороняти керівників лікарень, де підробляють медичні документи

Міністерство закликало відстороняти керівників лікарень, де підробляють медичні документи

Міністерство охорони здоров’я України ініціюватиме відсторонення керівників закладів охорони здоров’я, де підробляли свідоцтва про проведення вакцинації.  

Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

"Наразі на низку лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів, що посвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, - об’єднаних територіальних громад - із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства. Переконані, що керівники мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях", - прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Якщо слідство виявить, що головний лікар закладу буде непричетним до махінацій, його відновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між закладом та Національною службою здоров’я. Відтак територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України впровадив обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В серпні департамент охорони здоров'я Одеської міської ради почав перевірку повідомлень про продаж сертифікатів про проходження вакцинації в Одесі. 

У червні Подільські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно посадовця, якого викрили у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем.

Поділитися