22 жовтня 2021 р. 15:21

Міністерство освіти рекомендувало вишам піти на дистанційне навчання

Міністерство освіти рекомендувало вишам піти на дистанційне навчання

Міністерство освіти та науки України рекомендувало запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління.

Відповідну інформацію розповсюдив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За даними міносвіти, такі рекомендації ухвалені після консультацій із Міністерства охорони здоров'я, оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується.

Щодо навчання в школах з наступного тижня, то воно буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. 

"Закликаю всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх батьків ставитись до ситуації з поширенням COVID-19  вкрай відповідально. Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен!  Кожен педагог може бути прикладом для своїх колег і рідних, які ще зволікають з цим рішенням", - написав міністр. 

Міністерство охорони здоров'я нарахувало вчора, 21 жовтня, 1 тисячу 484 нових випадки COVID-19 в Одеській області, з яких 45 - летальні.

Міністерство охорони здоров'я нарахувало 20 жовтня, 1 тисячу 528 нових випадків COVID-19 в Одеській області, з яких 27 - летальні.

Міністерство охорони здоров'я нарахувало 19 жовтня 1 тисячу 606 нових випадків COVID-19 в Одеській області, з яких 58 - летальні.

А 18 жовтня зафіксували 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19 в Одеській області, з яких 24 були летальними.

Статистичні підрахунки медиків та спеціалістів департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради вказують на те, що зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а от інші нехтували щепленням.

Нагадаємо, 17 жовтня в регіоні зареєстрували 1 тисячу 367 нових випадків COVID-19. 

Зазначимо, що Одещина посідала перше місце за кількістю випадків коронавірусної хвороби 16 жовтня, а також 15 жовтня.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися