08 грудня 2021 р. 08:59

Міністерство охорони здоров'я планує схвалити щеплення дітей від п'яти років від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я планує схвалити щеплення дітей від п'яти років від COVID-19

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на форумі «Україна 30. Саміт «Діти» заявив, що в Україні незабаром можуть схвалити вакцинування дітей віком від 5 років від COVID-19 .

Про це стало відомо з онлайн-трансляції.

Міністр охорони здоров'я повідомив, що в Україні вже щепилися понад 40 тис. дітей старших 12 років, і не виключив того факту, що незабаром дозволять вакцинувати і молодших дітей.

Втім він зазначив, що вакцинація дітей не є пріоритетом міністерства.

Між тим у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 МОЗ повідомило про 284 нових випадки інфікування коронавірусом, зафіксованих за добу 7 грудня, та 13 летальних випадків. 

9 тисяч 371 новий випадок COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 8 грудня 2021 року. Зокрема, захворіли 809 дітей та 175 медпрацівників.

Нагадаємо, на Одещині ліжка для хворих на коронавірус завантажені на 60-70%. 

Головний санітарний лікар додав, що реанімаційні ліжка на Одещині й досі залишаються заповненими на 100%. Втім, на думку Віталія Гончарова, введення "жовтої" карантинної зони у регіоні є "виправданим рішенням".

Міністерство охорони здоров'я України в своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 368 нових випадків інфекції та 23 нових летальних випадки, зафіксованих за добу 6 грудня в Одеській області. 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. 

Поділитися