03 червня 2021 р. 13:33

Медикам Одещини заборгували понад 36 мільйонів

Медикам Одещини заборгували понад 36 мільйонів

Біляївська журналістка, директорка ТОВ ІА "Біляївка.Інфо", депутатка міської ради Галина Халимоник 20 травня оприлюднила інформацію про затримку у виплаті заробітної плати працівникам Біляївської лікарні. За її даними, станом на момент публікації відповідного допису у мережі Facebook вони отримали 50 відсотків зарплати за квітень. 

 

ІзбірКом звернувся до Національної служби здоров’я України із запитом на отримання інформації щодо затримки виплати зарплати в закладах Одеської області, підпорядкованих НСЗУ. У відповіді, що надішла на адресу видання, була надана інформація про заборгованість станом на кінець І кварталу. 

Отже, зазначений документ містив дані щодо 131 закладу, який уклав договори про медичне обслуговування з НСЗУ. Комунальне некомерційне підприємство "Татарбунарська багатопрофільна лікарня" інформації не надало.

Станом на 1 квітня поточного року заборгованість із заробітної плати складала 36 мільйонів 500 тисяч 600 гривень. Затримали виплати загалом 22 заклади.

Найбільша заборгованість була зафіксована у таких:

  • Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" Одеської обласної ради - 18 млн 774 тис. 700 грн.
  • Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради - 6 млн 775 тис. 600 грн. 
  • Комунальне некомерційне підприємство Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області "Ізмаїльська міська центральна лікарня" - 2 млн 857 тис. 200 грн. 

Згідно з даними НСЗУ, заборгованості з відповідних виплат у Біляївській багатопрофільній лікарні станом на 1 квітня не було. 

В коментарі ІзбірКому  начальник відділу розрахунку вартості медичного обслуговування НСЗУ Олена Загрядська припустила, що такий різнобій, вірогідно, пов’язаний з розривом у часі між днем нарахування заробітної плати та її виплатою, яка могла відбутися вже у квітні. 

Нагадаємо, заборгованість з виплати заробітної плати в Одеській області станом на 1 травня 2021 року становида майже 91 мільйон гривень, що на 5 млн грн більше, ніж на 1 квітня 2021 року. 

Працівникам Одещини у квітні недоплатили майже 86 мільйонів, а найвища зарплатня у фінансистів.

Депутатка Одеської районної ради Наталія Богаченко звернулася до Одеського міського голови Геннадія Труханова з вимогою звільнити директорку департаменту охорони здоров'я Олену Якименко.

Поділитися