30 жовтня 2021 р. 20:40

Майже кожен другий українець підтримує вакцинацію дітей віком від 12 років - дослідження

Майже кожен другий українець підтримує вакцинацію дітей віком від 12 років - дослідження

Кожен п’ятий українець декларує готовність вийти на протест проти суворих карантинних обмежень, а майже кожен другий вважає правильним вакцинувати від коронавірусної хвороби дітей віком від 12 років. Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією Active Group у жовтні 2021 року.

Згідно результатів дослідження, дві третини респондентів, не вийдуть на протест у випадку запровадження суворих карантинних обмежень у їх населеному пункті: 47,7% – точно не вийдуть, 16,3% – скоріше не вийдуть. Декларує готовність протестувати проти обмежень кожен п’ятий українець: 18,1% скоріше готові вийти на протести, 3,5% – точно готові. Не визначились із своєю готовністю вийти на протест 14,4% опитаних.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я України дозволило вакцинувати дітей віком від 12 років без обмежень.

Ставлення українців до вакцинування від коронавірусної хвороби дітей віком від 12 років є переважно позитивним: 29,8% опитаних сказали, що вакцинувати дітей від 12 років точно потрібно, 16,9% – що скоріше потрібно. Негативно ставляться до вакцинування дітей у віці від 12 років 38,3%: 12,9% вважають таке вакцинування скоріше не потрібним, 25,4% – точно не потрібним. 15,1% опитаних не визначились із відповіддю.

Також у ході дослідження було з’ясовано, як змінилось ставлення українців до вакцинації від коронавірусної хвороби протягом останнього року. У кожного другого респондента (52,1%) воно не змінилось. 6% своє ставлення до вакцинації значно покращили, а понад чверть (26,7%) – скоріше покращили. Скоріше погіршилось ставлення до вакцинації від коронавірусної хвороби у 8,1%, а значно погіршилось – у 2,5%. Не визначились із відповіддю 4,6% опитаних.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час робочого візиту до Одеси пообіцяв, що з наступного року медпрацівники отримуватимуть мінімум 13,5 тисяч, а лікарі – мінімум 20 тисяч гривень.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину перейшли чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 20-24 жовтня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Фото: ВВС

Поділитися