30 квітня 2021 р. 08:54

Майже кожен 15 померлий від COVID-19 минулої доби в Україні - з Одещини

Майже кожен 15 померлий від COVID-19 минулої доби в Україні - з Одещини

П'яте місце в країні посіла Одеська область за кількістю померлих пацієнтів в лікарнях, яким діагностували інфікування коронавірусом минулої доби.

Про це йдеться в системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони України.

За даними системи, минулої доби в регіоні померла 21 особа, а загалом в країні - 307. Тобто майже кожен 15 померлий мешкав на Одещині. 

Перше місце посіла Донецька область - 34 померлих, друге Дніпропетровська - 31 померлий, третє посів Київ - 24 летальних випадки і в Харківській області померли 22 пацієнти.

Втім, для Одеської області це деяке покращання тому, що починаючи з понеділка кількість померлих жодної доби не сягала менше 30. 

Стосовно загальної кількості захворілих в Одеській області спостерігається стабільність і кількість захворілих щодобово не "дотягує" до 600. Наприклад, за добу 29 квітня зареєстрований 531 випадок захворювання. 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків в Україні зареєстрована у:

  • м. Київ (868);
  • Харківській (1 тис. 59);
  • Дніпропетровській (930);
  • Запорізькій (620);
  • Львівській (568) областях. 

Нагадаємо, Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відвідав Одеську область та висловив задоволення тим, як регіон підготований до вакцинації.

Одеська область за кількістю зареєстрованих 27 квітня випадків COVID-19 не потрапила до низки лідерів, а за кількістю померлих посідає четверте місце. 

Одеська область за кількістю зареєстрованих минулої доби випадків COVID-19 посіла четверте місце, а за кількістю померлих - друге. 

Після сильного сплеску COVID-19 в Україні загалом та в Одеській області зокрема наразі спостерігається падіння кількості випадків інфікування. 

Темпи поширення COVID-19 в Одеській області продовжують знижуватися і за показниками вже досягли рівня «жовтої» зони.

Про це також в ході пресбрифінгу в Києві повідомляв керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко: « Київ і п'ять регіонів можуть наступного тижня вийти з «червоного» рівня епіднебезпеки».

Головний санлікар передав «привіт» одеському облздраву через зволікання з щепленням.

Кількість випадків COVID-19 в Україні з початку пандемії станом на 23 квітня сягнула 2 мільйонів 4 тисяч 630, а в Одеській області - 129 тисяч 790, тобто наразі кожен 15 захворілий в Україні мешкає в Одеській області. 

Медичні працівники Одеси, що хворіли на коронавірусну інфекцію, а також родини померлих медиків станом на 23 квітня 2021 року отримали 13,6 мільйонів гривень.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися