29 серпня 2021 р. 20:54

Уряд США передав Україні майже 190 тисяч доз вакцини

Уряд США передав Україні майже 190 тисяч доз вакцини

29 серпня Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 188 370 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19. Про це повідомив сайт організації.

Зазначені препарати разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX. Мета -  забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.  Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів. Поставки в рамках COVAX продовжаться. До кінця 2021 року, як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID в рамках ініціативи.

"Я хочу щиро подякувати урядові США та нашим партнерам, які в межах ініціативи COVAX і поза нею допомагають захистити якомога більше українців, насамперед з пріоритетних груп, від важких наслідків коронавірусної хвороби. Хочу нагадати, що вакцина від COVID-19 доступна для всіх дорослих громадян. Усе, що потрібно зробити, – це записатися у зручний для вас спосіб та прийти і зробити щеплення", - сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

"Сполучені Штати Америки  віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною, яка веде до розширення доступу до якісних та схвалених вакцин від COVID-19 по всій країні, - зазначила повірена у справах Крістіна Квін.  - Вакцини - один із найкращих засобів, які ми маємо для боротьби з цією пандемією".

Нагадаємо, в Україні стартував національний конкурс «Вакциновані й відкриті» для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19. Відповідна інформація з'явилася на сайті Міністерства охорони здоров'я України. Зазначається, що Мінохоронздоров'я розігруватиме призи спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів. Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані від COVID-19:

  • 3 суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці. 
  • 15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Також дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області, втім, щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися